Casanova Lounge

Fullständig version: Hur funkar viktökning/viktminskning?
Du besöker för närvarande en nerbantad version av innehållet. Visa Hela Versionen med korrekt formatering.
Har konstigt nog lite dålig koll på detta och vet att det finns många här på forumet som är duktiga i ämnet så hoppas ni är villiga att hjälpa.

Är en relativt vältränad kille pga att jag spelat fotboll i många många år, ligger på gränsen till en tvättbräda men den vill inte riktigt titta fram pga jag har lite för mycket att ta i runt magen.

Vad jag förstått så är högt kaloriintag = viktökning o lågt kaloriintag = viktminskning. Vill jag gå ner i vikt måste jag alltså ha högre kaloriförbrukning än kaloriintag. Att förbränna mycket kalorier = hög puls under lång tid för mig. Därav jogging en bra idé. Enligt min ekvation innebär ju i så fall inte att gymträning är särskilt lämpligt om man vill gå ner i vikt, pga låg puls. Nu får gärna någon vänlig själ berätta för mig vad jag greppat o inte greppat =).

Mitt problem är att jag tror jag ligger på ett relativt lågt kaloriintag (har dock aldrig räknat på det) men min vikt brukar ligga på stabila 70-71 kg nästan oavsett om jag tränar mycket eller ej. Även om jag tycker att kroppen ser bättre ut när jag varit igång ett bra tag. Någon med erfarenhet av detta?
Det är fördelaktigt för viktminskning att styrketräna lite med. Räcker 1-2 pass i veckan. Orkar inte leta upp referens men finns i boken "forma din kropp" av Nicklas Neuman bl a. Pulsen är självklart inte det enda som gör att din kropp kräver mer energi.
Styrketräna samtidigt som du äter mindre, annars kmr kroppen bryta ner musklerna
Kcalunderskott, förslagsvis -500 så tappar du ca 0,5kg i veckan. Träna på gym. 2gram per kg protein. Cardio e icke nödvändigt för att minska i vikt
TobiasK Skrev:Kcalunderskott, förslagsvis -500 så tappar du ca 0,5kg i veckan. Träna på gym. 2gram per kg protein. Cardio e icke nödvändigt för att minska i vikt
Men träna hjärtat/kondisen e aldrig fel, sen får du benmuskler på det också, så nog borde man lägga in ngt cardio pass / vecka om man deffar iaf!
Lelo Skrev:Men träna hjärtat/kondisen e aldrig fel, sen får du benmuskler på det också, så nog borde man lägga in ngt cardio pass / vecka om man deffar iaf!

Man kan göra de, men man behöver inte det för att gå ner i vikt. Nope, benmuskler? träna ben.
71 kg? Hur lång är du?
175

Kommer försöka bygga på mig lite nu ett tag. Sen försöka gå ner lite fett, det är inte mycket jag behöver gå ner typ 1-2 kg uppskattningsvis
Kör med leangains-stilen, effektivt och ruskigt bra