Casanova Lounge

Fullständig version: CL/pua, som en religion!
Du besöker för närvarande en nerbantad version av innehållet. Visa Hela Versionen med korrekt formatering.
Alltså, jag har blivit sjukt "skadad" sen den dagen jag först halkade över pua.

Min verklighetsuppfattning (SPECIELLT om kvinnor, hah) har ju helt vänts uppochned. Ser ofta vanligt folk som idioter som inte förstår varför si och så händer.

Sen när man kikar in här, så är det nästan som en religion/sekt (blir valle vår gud då tro..? Wink ). Alla förstår varför saker o ting händer (till en viss gräns förstås), är inte så jävla inkosekventa, tror inte på allt sexpressen o aftonhoran skriver med mera.

Hänger ni med i vad jag menar? Jag känner inte en kotte av er IRL, och vet inte mycket om er online heller, men likförbannat är det som en slags familj. Man känner sig hemma, man vet att det finns folk som är likadana, folk som förstår Big Grin

det är lite som att man är neo i matrix och har äntligen vaknat upp till the real world Rolleyes
Yeah förstår precis vad du menar, hela den här kunskapen om evolutionspsykologi/biologi har skapat många av mina nuvarande åsikter. Allt ifrån sex/relationer etc till invandringspolitik Big Grin.

När man diskuterar vissa av dessa ämnen med någon som inte har någon kunskap alls om det så är det nästan som att prata med en alien eller något, dom har 3000 lager av rationaliseringar och samhällsprogrammering bakom sina åsikter.
yepp, CL-sekten!!
Agree i mycket det du säger. Drar ofta en djup suck hur folk beteer sig/tänker. Min Verklighetsuppfattning har också vänt upp och ner, med positiv utgång. Glad att jag hittade PUA och forum överlag.

Edit: inte bara om brudar, även om livet
Haha håller med dig helt och hållet, har fått en HELT annan syn på så sjukt mycket speciellt det här med socialt samspel mellan människor och kvinnor såklart. Det är så sjukt att mina polare som inte har koll på pua ö.h.t, säger att "för att få tjejer ska man vara ditten och datten"... mmmm ja eller hur! Sen när man berättar hur man själv går tillväga, så hör jag ofta kommentaren "Det där fungerar ALDRIG".
Yeah så är det, däremot tror jag att man alltid ska vara försiktig. Det är ju inte allt för sällan man ser folk här som inte verkar kunna se ett problem för vad det är, utan tar på sig pua-brillorna och börjar analysera det all världens väg. Men det är nog en del av utvecklingen också. När man har hållit på med detta ett tag, samt varit ute extremt mycket så tappar man en del av det som kan verkas vara "sekt-mentaliteten". T.ex. så börjar många med att börja se ner på kvinnor, efter ett tag däremot, så börjar man vända på sin attityd och ser kvinnor som vackra varelser. Det är en del av utvecklingen, och det är kanske lite tråkigt att folk får den synen på vissa saker, men förhoppningsvis så är det något nödvändigt ont för att sedan kunna få en lyckligare tillvaro.
Bubblan Skrev:Yeah så är det, däremot tror jag att man alltid ska vara försiktig. Det är ju inte allt för sällan man ser folk här som inte verkar kunna se ett problem för vad det är, utan tar på sig pua-brillorna och börjar analysera det all världens väg. Men det är nog en del av utvecklingen också. När man har hållit på med detta ett tag, samt varit ute extremt mycket så tappar man en del av det som kan verkas vara "sekt-mentaliteten". T.ex. så börjar många med att börja se ner på kvinnor, efter ett tag däremot, så börjar man vända på sin attityd och ser kvinnor som vackra varelser. Det är en del av utvecklingen, och det är kanske lite tråkigt att folk får den synen på vissa saker, men förhoppningsvis så är det något nödvändigt ont för att sedan kunna få en lyckligare tillvaro.

Tvärttom har jag nog börjat se upp till kvinnor mer än innan. Innan PUA såg jag dom mer som sexobjekt, nu ser jag dom som en källa till underhållning, sexet är nästan bara en bonus.

Innan kunde jag även klandra tjejer för deras efterblivna beteende ibland, men nu när man kan mer evolutionspsykologi/biologi som man lär sig genom game så fattar man ju att dom är programerade att bete sig på att visst sett ibland bara och man inte kan klandra dom för det.


Förövrigt håller jag er killar, jävlar va man ser saker och ting annorlunda efter man lärt sig mycket PUA samt skaffat likasinnade PUA kompisar. Man ser ju folk som "gör fel" överallt hela tiden... tycker typ synd om folk som aldrig upptäcker detta eller intresserar sig för det för mitt liv har blivit fett mycket roligare tackvare PU.
illdan Skrev:Tvärttom har jag nog börjat se upp till kvinnor mer än innan. Innan PUA såg jag dom mer som sexobjekt, nu ser jag dom som en källa till underhållning, sexet är nästan bara en bonus.

Innan kunde jag även klandra tjejer för deras efterblivna beteende ibland, men nu när man kan mer evolutionspsykologi/biologi som man lär sig genom game så fattar man ju att dom är programerade att bete sig på att visst sett ibland bara och man inte kan klandra dom för det.

Det är skitbra, sjukt kul att du har haft en sån utveckling! Men vad jag har erfarat så är det inte i många fall... tyvärr.
Ser ner eller upp på kvinnor tycker jag är fel ordval här. Man får förståelse för dom och skapar därmed nya förväntningar, eller snarare i mitt fall tar man bort vissa förväntningar man haft innan. Och det är det som hänt med övriga sociala samspel med, man kan helt enkelt inte förvänta sig att alla ska veta det man själv vet. Det kan skapa frustration, men man lär sig ju med tiden att leva med att man vet mer än andra och har lättare att se igenom saker.

COmmunityt är ett av de få ställena man kan öppna upp sig själv på... Som en familj mer eller mindre Smile

Lite mentalrunk också:

Tyvärr blir man även lite tveäggad ibland. O ena sidan har man öppnat upp sig själv och man håller ständigt på att utmana existerande trossystem, åsikter och värderingar. O andra sidan krävs det att man är solid och har stark frame för vad man tror på. Jag märker att jag själv på senare tid "hittat mig själv" och börjar cementera vissa grundläggande personlighetsdrag och åsikter. Börjar bli lite sådär gubbigt envis.. Jag börjar få en acceptans av mig själv´och vad jag står för. Det i sin tur leder till att jag kan kvalificera personer lättare och har ett mycket större inre lugn och i princip ingen neediness inom något område.. Att ha ett högre syfte med varför man lever, en klar målbild över vart man vill komma tror jag hjälpt mig komma dit jag är nu.
Ye man att ha en stark tro, värderingar och åsikter är KEY för att kunna vara centrerad i en värld som konstant kastar olika värderingar/åsikter på en.
Ni som säger att ni ser upp till kvinnor, förklara gärna. Hux flux har ni börjat se upp till alla kvinnor för att de är kvinnor?
Jayson1 Skrev:Ni som säger att ni ser upp till kvinnor, förklara gärna. Hux flux har ni börjat se upp till alla kvinnor för att de är kvinnor?

Som ragnarök sa så använda jag nog hel ord. Han skrev det jag menade rakt av.
Är någon som har tänkt på att det här med att vara normal i pua. Det är ju lite i pua religionen att man inte ska vara som alla andra, frames hit och frames dit, alltid ha rätt, aldrig backa osv, aldrig ge raka svar, va alfa i varje situation osv. Det finns ju flera som tar detta sjukt bokstavligt (jag med när jag var yngre) att man aldrig riktigt kan slappna av. Sen med tider mognar man till och det släpper.

De som jag känner som är riktigt duktiga med brudar, har absolut lite av det här cocky-syndromet och sexuella svar men är ändå väldigt normala.
Bubblan Skrev:Är någon som har tänkt på att det här med att vara normal i pua. Det är ju lite i pua religionen att man inte ska vara som alla andra, frames hit och frames dit, alltid ha rätt, aldrig backa osv, aldrig ge raka svar, va alfa i varje situation osv. Det finns ju flera som tar detta sjukt bokstavligt (jag med när jag var yngre) att man aldrig riktigt kan slappna av.

De som jag känner som är riktigt duktiga med brudar, har absolut lite av det här cocky-syndromet och sexuella svar men är ändå väldigt normala.

Om man inte är "alfa" sedan födseln får man nog fejka det livet ut men den där perioden av extremalfa behövs nog för att det ändå ska rota sig lite i deras beteende. Samma med när folk läser om att inte bry sig, don't give a fuck osv. I början skiter de fullständigt i allt och det blir en total soppa. När de förstår vad som händer tar de ett steg tillbaka och lägger sig någonstans emellan där de först var och när det gick åt helvete.
Bubblan Skrev:Är någon som har tänkt på att det här med att vara normal i pua. Det är ju lite i pua religionen att man inte ska vara som alla andra, frames hit och frames dit, alltid ha rätt, aldrig backa osv, aldrig ge raka svar, va alfa i varje situation osv. Det finns ju flera som tar detta sjukt bokstavligt (jag med när jag var yngre) att man aldrig riktigt kan slappna av. Sen med tider mognar man till och det släpper.

De som jag känner som är riktigt duktiga med brudar, har absolut lite av det här cocky-syndromet och sexuella svar men är ändå väldigt normala.
Om man vänder på det - jag har alltid så länge jag minns (sedan puberteten) vart rätt kaxig och rätt alfa. oftast den som leder gruppen osv.. Dock var jag ju uberchode bra länge, så så jävla alfa var jag ju direkt inte vågar jag påstå.

Men det kommer med ett o annat pris. Det är inte bara bra att vara "alfa", visst, vissa tjejer har jublivit intresserade pga man är lite kaxig och käftar emot mm. men det skapar ju även dåliga vibbar. Det är en rätt hårfin balans för var du ska vara ödmjuk och var du ska ta för dig lite mer, utan att klanka/sparka ner på andra. Jag behöver lära mig att vara mer ödmjuk mot vissa, t.ex. har jag extremt svårt att låta folk tro på saker jag vet är helt idiotiska, tex när folk drar upp konspirationsteorier med mer (gemene man tror seriöst på sjukt mkt skumt skit) så har jag extremt svårt att inte såga ner dom totalt och bevisa hur otroligt löjligt deras påstående är. Vad vinner jag på detta? Inte ett piss. Personen känner sig dum och ser väl inte direkt mig som en bättre människa, snarare tvärtom.

"Best way to win an argument, is to not take one", ligger rätt mycket i det.

ngn som känner igen sig i vad jag menar?
Förstår precis vad du menar och jag håller med också. Det är många som tycker att man alltid ska såga allting. Ödmjukhet is key.