Casanova Lounge

Fullständig version: ögonkontakt
Du besöker för närvarande en nerbantad version av innehållet. Visa Hela Versionen med korrekt formatering.
Sidor: 1 2
Tja, ge mig lite tips på hur man blir bättre på det här med ögonkontakt, speciellt IRL och inte när man är full för då har jag ganska bra. Varje gång jag tittar någon för länge så känns det sjukt obekvämt och om jag ska prata samtidigt som jag kollar dom i ögonen så tappar jag bort vad jag ska säga eftersom jag fokuserar så mycket på ögonkontakten.
Bara att fortsätta, det obekväma kommer strax släppa. Försök att acceptera känslan för vad den är bara, stå inte emot den via tankar som "fan vad obekvämt detta är, måste få bort den här känslan". Utan som sagt, acceptera den för vad den är och tänk att det är helt okej att känna så därför det är helt mänskligt och normalt.
Det finns ju småknep som jag använde mig av förr. Kollade alltid på området mellan ögonen, funkade för mig Smile Hört att de går att kolla lite över ögonen också!

Sedan tvinga jag mig själv att göra det, och annars brukar jag stå i "klockan 10" position så man kan ta en paus ifrån ögonkontakten när man t.ex. ska säga något och tänker till, dvs kolla rakt fram. Smile
Kolla dig själv i ögonen, i spegeln, iaktta lugnet du har i kroppen då. Titta någon annan i ögonen och försök framkalla den känslan.
Tack grabbar!
Öva på spegeln ---> öva på mamsen och pappsen ---> öva på vänner ---> öva på feta brudarna --- > öva på 10orna.

Meditera och se till att du kan rensa tankarna och bara vara "in the moment".
Hahaha ska köra som fan! Jag har länge velat börja meditera men jag fattar fan inte hur man gör och alla youtube klipp osv jag har sett har inte varit till någon hjälp.
Sätt dig någon stanns i 30 min bara
Angående meditation, skrev det i en annan tråd någon gång:

Sätt dig, inte lägg dig, med en rak rygg på en stol, eller om du är smidig med benen i kors på en kudde. Fokusera på hur andningen passerar ut och in genom näsborrarna. I början kan du räkna andningen för att göra det lättare. 11111 - ut, 222222 - in, 3333 - ut, till tio och börjar sedan om från ett. Du upprepar alltså siffran till andetaget vänder. Efter ett tag kommer du att märka att siffrorna distraherar dig från andningen och då kan du fokusera enbart på den.

Ditt huvud kommer att vandra. Notera då att du tänker på annat och återvänd till andningen. Upprepa i all evighet. Om du märker att det är en känsla eller tanke som försöker att distrahera dig från tanken kan du betrakta denne istället till den går över. Vare sig det är en smärta, kåthet, klåda eller ångest över diskberget. Då tanken/känslan passerat återvänder du till andningen. Överdriv det inte dock. Det är viktigare att du övar upp koncentrationen och fokuset på andningen än att du noterar varenda subtil känsla som uppstår i din kropp.

Samma sak här. Gör det bara. 20 min/dag är minimum. Det är jobbigt som fan i början. Men hjälper snabbt på MÅNGA PLAN.

Fördelar:
Mer avslappnad
Har lättare att se det vackra i saker
Har mer kontakt med ens känslor
Blir inte lika styrd av ens känslor
Kan använda ens energi bättre, dvs mer energi
OSV

Sen då du har lite erfarenhet kan du läsa boken och förstå det hela bättre, få mer motivation och lösa problem som du har: http://www.urbandharma.org/udharma4/mpe.html
Tack mannen!
(2013-09-26,21:30)JohnDoe Skrev: [ -> ]Hahaha ska köra som fan! Jag har länge velat börja meditera men jag fattar fan inte hur man gör och alla youtube klipp osv jag har sett har inte varit till någon hjälp.

Asså grejen med meditation är ju att inte tänka några tankar alls, att vara present to the moment.

Behöver inte fokusera på andningen, själv lyssnar jag på alla småljud runtomkring, eller tittar på saker, allt utan att sätta några etiketter på det (tex det där är ett bord, gjort av trä osv)
Ett sätt att börja är att säga till sig själv "lyssna!", då brukar man bli närvarande i några sekunder, successivt kan man hålla det längre
Finns också många olika vis att meditera på, jag har på senare tid gillat att bara sitta och acceptera allting som händer. Om det kommer upp en tanke accepterar jag den, låter den vara i skallen så länge den vill och vips så är den borta. Själva grejen är bara att inte låta tanken "slå rot" via att börja fokusera på den.

Den här tråden är f.ö. bland det bästa jag någonsin läst ang. acceptence, non-needyness med mera: http://www.casanovalounge.se/showthread.php?tid=2265
att kolla i ett öga märkte jag var väldigt mycket lättare för att kunna hålla ögonkontakt än att kolla i 2,

tror även jag läste nånstans om att det är bra att kolla i vänstra ögat för att det är kopplat till emotionella delen av hjärnan, så man skapar starkare band.
Körde 30minuter nu.I början så räknade jag till 10 men efter ett tag(har ingen tidsuppfattning) så började jag räkna till 11-12 och sen 1 2 3 4 7 osv så slutade tänka på siffrorna och fokuserade bara på andningen. Det hände rätt ofta att jag tänkte på vad jag skulle skriva här efter att jag var klar, hur länge jag skulle plugga idag, om jag skulle träna, vem jag ska dra ut med osv men när jag kom på mig själv så gick jag direkt tillbaka till andningen, antar att det i framtiden kommer va mycket lättare att endast fokusera på andningen?

Jag satt på en kudde och lutad mot soffkanten med bena i kors och händerna ihop(vartannat finger, hoppas ni fattar). Det hände väldigt ofta att jag fick lite ont i ryggen, pissnödig, båda fötterna domnade bort och händerna och fingrarna började skaka ett tag men jag tänkte bara "det är okej" och fokuserade på andningen, det var väldigt svårt. Angående tidsuppfattningen så trodde jag att jag var upp i ca 20minuter när klockan ringde och det då hade gått 30min.
(2013-09-27,09:30)tay Skrev: [ -> ]att kolla i ett öga märkte jag var väldigt mycket lättare för att kunna hålla ögonkontakt än att kolla i 2,

tror även jag läste nånstans om att det är bra att kolla i vänstra ögat för att det är kopplat till emotionella delen av hjärnan, så man skapar starkare band.

Det är rent skitsnack. Funkar inte så. Synen tas från båda ögonen och återkopplas sedan på samma ställe i hjärnan. Allt det där höger/vänster hjärnhalva, fan folk vet ingenting, finns så mycket falska rykten angående det där, suck!

Däremot så har man ett "styröga".

btw, hur lyckas du kolla i 2 ögon haha? du har ju bara en fästpunkt?
Meditera för att hålla ögonkontakt? Really?
(2013-09-27,14:06)Sux Skrev: [ -> ]Meditera för att hålla ögonkontakt? Really?

Ja? Det är helt logiskt.
Står du och har massa jävla tankar som "åh, hoppas att hon inte märker att jag egentligen är en betahanne nu när jag försöker titta på henne och se cool ut" och andra limited beliefs så kommer din blick att flacka iväg på annat eftersom du inte befinner dig i nuet.
Något som är ännu mer logiskt. Är att bara face the music och gå ut och göra det tills du är bekväm med det. Kommer gå 100 gr fortare.

Det är liksom inte så komplicerat. Jeffy från RSD har redan sagt det tipset du behöver och det är att tänka dig att det är som laserstrålar som skjuter ut ur dina ögon och träffar hennes. Öva på att inte flacka med blicken för mycket medan du prata med brudar. Att öva på "mamma och pappa" känns ju helt tokigt också.

Gå ut och prata med tjejer och vara skit nervös och beredd på att det kan bomba rätt hårt.
Sitter du och mediterar ett år så kommer du fortfarande göra det om 5 år för att bli "säkrare"

Självförtroende och inre lugn kommer inte direkt från mentala övningar. Det kommer från praktisk erfarenhet och vänja sig vid känslopåslaget som kommer från att utsätta sig för sådant man inte är van/bekväm vid.
Jag har lätt för mig att behålla ögonkontakt med folk, har blivit betydligt mycket bättre på det. Men en sak jag har tänkt på är; när man får ögonkontakt med en kille, en killkompis som man kanske inte känner så väl, så händer det rätt ofta för mig att jag börjar tycka att det känns lite gay? (Inget emot homosexuella, absolut inte!) och detta är när man har haft ögonkontakt under en längre tid, dvs inte de första sekunderna. Och detta gäller endast killkompisar man känner lite halvdant, inte manliga lärare eller så. Bara jag?
Ögonkontakt är typ det mest starka kroppspråkssignalerna vi kan visa mot enskilda individer. Hade en otroligt gay upplevelse igår Flumrider på samma tema haha. Snubbe från Kanada som glodde som fan. Stark ögonkontakt mellan killar kan vara sjukt gay, men manlig kompetens är sjukt gay emellan också. Tänk dig hur en hetsig snubbe som vill trycka ner dig går fram o stället sig så hans ansikte är 3 cm från ditt, med intensiv ögonkontakt, för att "hota dig" och visa sig dominant. Eller tänk dig hur de på fängelserna knullar varandra (finns teorier om att det är för att visa sig dominant över den andre), även i dokumentären om gorillakungen Titus (eller vad han nu heter) så börjar killarna ha sex med varandra efter att ha varit utan tjejer några år. HUndar juckar också på andra, och människor, för att visa sig dominanta.

Anyways, har för mig jag läst att stark ögonkontakt vanligtvis signalerar antingen 1. sexuellt intresse (tänk dig en tjej som är intresserad av dig hur mkt hon glor hela tiden och söker din ögonkontakt) 2. Fight/dominanstävling.

Själv undviker jag kolla in i killars ögon om jag inte pratar med dom, eller om det är kunder eller nån som kommer in i ens sociala område etc så hälsar jag direkt med ögonkontakt såklart.

När jag var yngre gick jag o tränade dominant ögonkontakt genom att glo in i varenda par ögon jag hittade och höll kvar tills de kollade bort. Denna övning rekommenderar jag absolut. Av de dominanta killar som ej vek av blicken så hände följande (vid de flesta gångerna hände ingenting utan man gick bara vidare och ögonkontakten släpptes av naturliga skäl såklart): Antingen frågade de om jag hade nåt problem och ville slåss, eller så hälsade de helt enkelt efter ett tag på ett respektfullt sätt. Extremt bra övning att göra mot både tjejer och killar, okända som kända, i konversation eller bara vid icke-verbalt möte.

Det är förresten också ett tips generellt. VIk aldrig av ögonen först vid första mötet med en ny människa, framförallt inte en tjej du tänker ragga på. Aldrig aldrig aldrig, om det inte verkar direkt farligt (ett gäng som verkar kriminellt etc på fel tid vid fel tidpunkt - viktigt att komma ihåg dock att för vissa killar och särskilt från andra kulturer än svenska så är svaghet ofta något som inte respekteras och det kan vara bättre att visa sig stark för att undvika problem). Och om du känner dig tvungen att kolla bort (snygga brudar är experter på att hålla kvar ögonkontakt och rensa bort svaga killar) så kolla INTE neråt, utan iaf uppåt när du bryter ögonkontakten. OCh när jag säger inte vika av blicken så menar jag inte att man ska glo som en galning och se ut som att man vill mörda den andra, nej tvärtom, är det en tjej kan man le utan problem och är det en kille så bara casual. Jag ser naturligt sur och "dominant aggressiv" ut så för mig är det bättre att ta initativ till leende alltid etc.
Sidor: 1 2