Casanova Lounge

Fullständig version: Inte kunna sitta still
Du besöker för närvarande en nerbantad version av innehållet. Visa Hela Versionen med korrekt formatering.
En till grej jag behöver hjälp med är att klara av att sitta still utan att bena ska behöva skaka/fingrarna gör nåt/osv. Jag stör mig faktiskt lite på när andra gör det, haha ingen aning varför. Har tidigare hört om att meditation ska hjälpa men jag har ingen aning.
Samma sak som med ögonkontakten, lär dig att acceptera det som händer. Meditering hjälper till att påskynda den processen så börja med det redan idag om du inte gjort det redan Smile
Meditation har gett brutalt stor skillnad för mig när det gäller att skala bort onödiga tics. Du "får" inte röra på dig när du mediterar så du arbetar direkt med att inte agera på alla impulser du får.
Har någon bra länk eller liknande för om man vill lära sig meditera?
http://www.youtube.com/watch?v=8a5fO8jE7mc

Tips från mig:

sätt dig bekvämt, blunda eller ha öppna ögon (jag gillar båda) ta några djupa andetag, försök slappna av och sen bara låt tankarna komma. Se vad som dyker upp i ditt huvud. Det vi vill göra är att tömma våra huvuden på tankar och känslor. När en tanke eller en känsla dyker upp, istället för att försöka tvinga bort den, acceptera den. Iaktta den, men lägg ingen vikt vid den, bara acceptera att det är så du känner och släpp taget om den.

Det blir lättare med tiden och det kräver mycket koncentration att inte vandra iväg med någon tanke. Det är okej att det händer, bli inte sur på dig själv eller nåt, det krävs år och år (om det ens är möjligt) av meditation att lyckas inte bli distraherad av något.

Du kan även testa att fokusera på din andning. Eller räkna 1-10 och verkligen fantisera dig siffrorna i ditt huvud, och varje gång du blir distraherad och tänker på något annat så börjar du om räkningen. Det är typ en omöjlig uppgift men det är likväl en meditationsteknik.