Casanova Lounge

Fullständig version: Jordan Peterson,
Du besöker för närvarande en nerbantad version av innehållet. Visa Hela Versionen med korrekt formatering.
Sidor: 1 2
Fan den här snubben talar ren sanning alltså. Ingen bullshit, 100% uppbackad av vetenskap. Han är vad jag förstått professor i psykologi och går igenom allt man behöver veta.

Han har jäkligt många klipp på youtube, här är ett som verkar gå viralt redan, släptes för två dagar sen, såg den imorse och då hade den en halv miljon views, nu några timmar senare är den uppe på en miljon. Journalist som inte kan diskutera och försöka förstå när han objektivt förklarar saker. Om nån har missat honom så är han kanske den mest intressanta figuren jag stött på.


Finns många andra intressanta videor med honom
Hans styrka ligger mycket i att han är så verbalt begåvad och uttrycker sig så väl. Sen har jag väl alltid varit intresserad av psykologi och liknande, så därför har han lätt att få mig intresserad. Gillar många av hans analyser också.

EDIT: Hahahahahha, sett videon nu, herre vad hon antingen missförstår eller använder härskartekniker (säkert en kombination) och slåss med halmgubbar, men blir bara överkörd.

Att folk blir upprörda av Jordan är bara för att de är dumma.
Herregud det är så svårt att lyssna på den här kvinnan. Hon är så beslutad att vilja tro att det är ett orättvist samhälle uppbyggt av män som vill förtrycka kvinnor. När det egentligen handlar om att hon är för ointelligent för att förstå hur världen fungerar.

Det som är mest skrämmande är att det är så stor del av samhället som är feminister också. Att det når upp i vår svenska regering väldigt mycket. Tillochmed på universitetet jag går på nu så verkar det ganska "balanserat könsmässigt och multikulturellt" vilket inte är kul.

Om det finns 10 tjänster som lärare ute och top 10 kompetensmässigt av de ansökande lärare till en tjänst är män, förtjänar de männen att bli anställda. Men om de börjar anställa de som är vi säger 35:e, 75:e och 100:e kompetensmässigt bara för att få en jämnare könsbalans och "multikulturellt" för att det ser bra ut PK-mässigt, är samhället i fara. Då blir alla studenter sämre utbildade och det blir en negativ spiral som får all kompetensnivå i samhället att sjunka.

Bra att peterson finns. Hoppas han blir mer och mer mainstream så fler kan lära sig att "patriarkatet" är något som inte finns utan skillnader mellan könen beror på helt andra saker. Han snackar så sansat och logiskt så kanske kan konvertera iallafall några dumma idioter. Feministvågen kommer dö ut. Inte ekonomiskt hållbart och det kapitalistiska samhället om vinst som styr världen kommer aldrig börja besluta med hänsyn till "jämn könsfördelnig" om det inte leder till ekonomisk vinst.

Och ja. Jordan är helt fantastisk. Rekommenderar alla att kolla in hans videos. Inte bara de samhällsorienterade frågorna heller, utan vad han har att säga om att vara människa har hjälpt mig väldigt mycket.
Helt enastående!

Bästa jag hört på länge.
Spred den på sociala medier och hoppas att många tar till sig vad Jordan säger.

Ska bli kul att höra alla upprörda feminister..
(2018-01-19,16:58)Doit Skrev: [ -> ]Om det finns 10 tjänster som lärare ute och top 10 kompetensmässigt av de ansökande lärare till en tjänst är män, förtjänar de männen att bli anställda. Men om de börjar anställa de som är vi säger 35:e, 75:e och 100:e kompetensmässigt bara för att få en jämnare könsbalans och "multikulturellt" för att det ser bra ut PK-mässigt, är samhället i fara. Då blir alla studenter sämre utbildade och det blir en negativ spiral som får all kompetensnivå i samhället att sjunka.

Jo, samt att det blir skit för en duktig person som är kvinna eller minoritet som blir konfronterad med fördomen av medarbetare att de nått positionen p g a inkvotering, när det inte är därför i deras fall.

(2018-01-19,16:58)Doit Skrev: [ -> ]Bra att peterson finns. Hoppas han blir mer och mer mainstream så fler kan lära sig att "patriarkatet" är något som inte finns utan skillnader mellan könen beror på helt andra saker. Han snackar så sansat och logiskt så kanske kan konvertera iallafall några dumma idioter. Feministvågen kommer dö ut. Inte ekonomiskt hållbart och det kapitalistiska samhället om vinst som styr världen kommer aldrig börja besluta med hänsyn till "jämn könsfördelnig" om det inte leder till ekonomisk vinst.

En annan grej jag verkligen uppskattar med Jordan är att han är väldigt, egentligen, mitten politiskt utan att vara politiskt korrekt. Jag har inte helt samma åsikter om allt, men lyssna på honom har hjälpt mig tänka lite mer nyanserat. Finns ett par till som även är bra, som Sam Harris och Bret Weinstein. Rubin report med Dave Rubin brukar även ha intressanta intervjuer. Här (relevant till tråden) med en tjej på ett universitet som ville presentera båda sidor av en diskussion mellan Jordan Peterson och andra sidan av diskussionen och blev attackerad av postmodernister:



diskussionen där som hon hade med den där professorn är RIKTIGT CREEPY. Han börjar jämföra Peterson med Hitler o s v.

Citat:Och ja. Jordan är helt fantastisk. Rekommenderar alla att kolla in hans videos. Inte bara de samhällsorienterade frågorna heller, utan vad han har att säga om att vara människa har hjälpt mig väldigt mycket.

Helt sant!
Fysatan vad han äger henne, eller ja, hon äger sig själv rätt fint. Älskar jordan, lyssnat på alla podcasts där han besökt joe rogan, stefan molyneux etc etc, riktig grym, en hjälte indeed!
JBP är fullständigt awesome. Jag o frugan älskar att knarka hans lecture series -
maps of meaning o biblical series.

Missa inte denna briljanta dokumentären från bro David.

Han är "pick upens" Donald Trump. Visst det ligger endel i det han säger men han säger det på ett klumpigt sätt.
(2018-01-26,22:04)tvbordet Skrev: [ -> ]Han är "pick upens" Donald Trump. Visst det ligger endel i det han säger men han säger det på ett klumpigt sätt.

Huh
(2018-01-26,22:04)tvbordet Skrev: [ -> ]Han är "pick upens" Donald Trump. Visst det ligger endel i det han säger men han säger det på ett klumpigt sätt.

Vill du ge nått exempel där du tycker han uttrycker sig klumpigt?

Tycker han uttrycker sig väldigt specifikt
Peterson är väldigt intressant och jag gillar verkligen när han står på sig mot feminazisterna, däremot är han rätt starkt kristen och vissa gånger låter han bara knäpp när religion tas upp, där sjunker han för mig, så, håller med han till väldigt mycket men inte allt.
(2018-01-28,19:55)SvaMp_ Skrev: [ -> ]Vill du ge nått exempel där du tycker han uttrycker sig klumpigt?

Tycker han uttrycker sig väldigt specifikt

Att JP skulle uttrycka sig klumpigt är något av det dummaste jag hört. Han är sjukt noggrann med orden och yttrar inga åsikter utan att ha de väl underbyggda med evolutionsteori, historia, psykologi eller vetenskap.

En fint exempel på hur en akademiker borde vara - lärd, vältalig och ett öppet rent sinne som inte är förpestat av ideologi eller indoktrinering av annan sort.
Han uttrycker sig inte klumpigt i en killes öron men i en tjejs öron, hade han varit med smooth hade det inte blivit ett sånt j¨vla liv i varje youtubeklipp som han är med i, utfrifrån nån livesändning från TV.
Nu har jag inte lyssnat på allt från Jordan Peterson, utan endast väldigt lite så jag kanske inte ska säga för mkt, bara min spontana uppfattning detta. Jämför man t.x med David Deida som också pratar om manligt vs kvinnligt så säger han mycket samma fast på ett annat sätt (utifrån det lilla jag lyssnat från JP, jag kan ha fel, dom kanske inte är så lika som jag tror ursäkta mig isf). David Deida o andra sidan uppskattas både från män och kvinnor.
Jordan är kanske inte en person som är duktig på att "sälja" och få folk att hålla med honom i hans åsikter, inte den mest övertygande personen från ett säljarperspektiv eller ren "övertalningsförmåga".


Men han lägger ut sina argument/teorier/åsikter och vad han baserar dem på, på ett otroligt bra och pedagogiskt sätt. Han försöker inte få dig att byta åsikt för att han "har rätt". Han vill lägga fram ALLA sidor av verkligheten så att du själv kan göra ditt egna beslut med hjälp av hans åsikter, eller rentav "verkligheten". Men folk som inte är villiga att tänka för sig själva, eller helt enkelt är fast i sina egna (eller andras) åsikter, ja de gillar inte honom.


Vice new om Jordan, tittar nu...

Alltså shit vad han är kung, bögkinesen försöker gaina points bland brudarna, Jordan ger fan sanningen och öppnar ens ögon varje gång
Intressant diskussion med kvinnlig psykolog om ämnet. Hon pratar en del om den kvinnliga ilskan som hon menar spelade ut sig i Cathy




Såg en video analys av första klipppet där en person sa att han tolkade det som att hon efter "Got ya" sekvensen och att hennes persona ramlade av, föll för honom, detta efter att han analyserat hennes beteende och kroppsspråk.
Vad tror ni? Ganska intressant, även råbarkade feministen vill inners inne hitta mannen som sätter henne på plats.
Föll för honom vet jag inte, men tittar man på hennes leende så verkar det ju finnas något slags "nöje" eller pleasure i vad som nyss hänt. Att blivit "satt på sin plats". (Tänker kort efter "Gotcha") vilken kan ha varit en attraktions-grej. Men vet inte om jag skulle våga uttala att hon faktiskt "föll" för honom.
Riktigt intressant snubbe, tack för att ni delar med er! Älskar hur pedagogisk och tydlig han är med orden.
Skulle säga att hon helt enkelt blev avväpnad och tagen på sängen och av det inte visste hur hon skulle reagera eller säga innan hon kunde mobilisera för nästa "angrepp". Hon gick ju in med en inställning av att grilla honom och allt han står för som om han vore från den mörka sidan ur hennes synvinkel (berättade han i rogans podcast).
Tänker på parallellen som när två människor bråkar, det behövs friktion. Om ena är helt cool, håller med och t.om. ger komplimanger när andra förväntar sig motstånd blir du liksom helt ställd och luften går ur dig, i slutändan kan du känna dig dum och vad finns det mer att göra än att le åt det hela.

Med det sagt finns det inget som särar på benen mer för dessa utåt sett dominanta karriärsdrivna kvinnor som en man som sätter dem på plats.
Lite kritik mot Jordan peterson är dock sunt. Håller absolut inte med om allt han säger, och ibland kan det faktum att han säger så mycket fantastiskt, göra att vissa automatiskt köper precis varenda ett utav hans ord.

Blogpost om ämnet:
http://www.blackdragonblog.com/2018/02/2...-peterson/
Sidor: 1 2